Välkommen på ett säkert besök till oss!

Vi ser gärna att ni följer följande rekommendationer så att ert besök ska bli så säkert som möjligt både för er och för oss.

- Endast symptomfria personer får komma på besök

- Följ våra instruktioner gällande handtvätt och skyddsutrustning

- Visir inomhus och om vi är i spridningsfasen munskydd, håll dig uppdaterad över vad som gäller gällande smittspridningen.

- Vi kan vara behjälpliga med handhygien och användning av skydd om det behövs.

- Man ska hålla ett säkerhetsavstånd på 2 meter till andra klienter och personal när det är möjligt.

- Rör dig så lite som möjligt i gemensamma utrymmen.

- Vid besök utomhus är användning av skyddsutrustning inte nödvändig, om alla är symptomfria.

- Besök kan begränsas bara med karantäns- eller isoleringsbeslut av smittskyddsläkare. Om någon klient är i karantän eller isolering gäller inte detta hela enheten.

Bra att veta vid inflyttning

Boendet

På Oasen boende- och vårdcenter har alla boende eget rum med toalett och dusch. Rummet inreder man enligt eget önskemål. I varje rum säng, sängbord samt bord och stol. Sänglinne och handdukar ingår i boendet.

Boenden kan ta med sin egen fasta telefon samt prenumerera på tidningar till Oasen boende-och vårdcenter.

Värdesaker

Oasen boende- och vårdcenter ansvarar inte för pengar och värdesaker som förvaras på rummet. Vi rekommenderar att man förvarar summor över 20 € i kassaskåp.

Besökstider

Vi har fria besökstider, och anhöriga och vänner är varmt välkomna att besöka de boende. Men besök mitt under morgonjobbet är inte att rekommendera. Ytterdörren låses av säkerhetsskäl kvällstid, efter det används porttelefonen som finns vid dörren. Boenden får gärna åka hem med eller till sina anhöriga, men det är viktigt att informera vårdpersonalen om det, samt diskutera eventuella medicineringar mm.

Säkerhet

För brandsäkerhetens skull är det inte tillåtet att röka eller ha levande ljus inne på rummen. Starkt doftande blommor bör också undvikas på grund av allergier. 

Publicerad 18.10.2017
Uppdaterad 18.10.2017