Information till besökare!

 

Detta gäller från och med 16.12.2020 

Vi rekommenderar att avstå från icke nödvändiga besök.

Besök bokas på förhand med personal på respektive avdelning för att säkerställa att man hinner instruera besökare och att det inte blir för många besökare per avdelning samtidigt. Detta gäller även för utomhusbesök.

Tillstånd till besök ges till 1-2 närstående per gång. Endast friska och symptomfria närstående får komma på besök. Har man vistats i ett riskland behöver man iaktta  karantän innan besök i enlighet med myndigheternas rekommendationer.

Man sköter sin handhygien, har på skyddsutrustning enligt anvisningar från personalen. Ta med eget munskydd, annars tilldelas du ett av personalen.

Kommer man på besök inomhus skall man inte i onödan röra sig i gemensamma utrymmen utan går direkt till vårdtagarens egna rum.  Man håller hela tiden 2 meters avstånd till vårdtagare och personal.

Om det på enheten uppdagas coronasmitta följer vi smittskyddsläkarens anvisningar och då kan ovanstående komma att ändras på kort varsel.

Med hopp om gott samarbete för att skydda alla våra vårdtagare!

Ledningen på Oasen

Bra att veta vid inflyttning

Boendet

På Oasen boende- och vårdcenter har alla boende eget rum med toalett och dusch. Rummet inreder man enligt eget önskemål. I varje rum säng, sängbord samt bord och stol. Sänglinne och handdukar ingår i boendet.

Boenden kan ta med sin egen fasta telefon samt prenumerera på tidningar till Oasen boende-och vårdcenter.

Värdesaker

Oasen boende- och vårdcenter ansvarar inte för pengar och värdesaker som förvaras på rummet. Vi rekommenderar att man förvarar summor över 20 € i kassaskåp.

Besökstider

Vi har fria besökstider, och anhöriga och vänner är varmt välkomna att besöka de boende. Men besök mitt under morgonjobbet är inte att rekommendera. Ytterdörren låses av säkerhetsskäl kvällstid, efter det används porttelefonen som finns vid dörren. Boenden får gärna åka hem med eller till sina anhöriga, men det är viktigt att informera vårdpersonalen om det, samt diskutera eventuella medicineringar mm.

Säkerhet

För brandsäkerhetens skull är det inte tillåtet att röka eller ha levande ljus inne på rummen. Starkt doftande blommor bör också undvikas på grund av allergier. 

Publicerad 18.10.2017
Uppdaterad 18.10.2017